BLOG

AestEthics: Estetska medicina koja čuva ljepotu i jedinstvenost osobe

IBSA DERMA pokrenula je jedinstvenu globalnu inicijativu promicanja etike u estetici.

 

Pod utjecajem društvenih mreža, možemo uočiti neprimjerene trendove i iskrivljene modele ljepote koji pacijente tjeraju na traženje nerealnih estetskih standarda, koji nisu kompatibilni s njihovom specifičnom morfologijom.

 

Nikad prije uloga specijalista estetske medicine nije bila toliko važna u znanju kako preusmjeriti pacijenta na put koji ne smije biti estetska rutina, već ispravna klinička praksa u svakom pogledu.

 

Estetska medicina koja naglašava jedinstvenost i ljepotu osobe, bez izobličenja, usmjerena na očuvanje, a ne na promjenu, uvijek tražeći estetiku koja izvire iz holističkog zdravlja, a ne samo izgleda.

 

Kako bi u potpunosti razumjeli ovaj fenomen, IBSA je razvila dvije inicijative usmjerene na uključivanje pacijenata i liječnika: objavljivanje dokumenta Sporazuma o estetskoj medicini i kampanju podizanja svijesti o estetskoj etici.

 

Cilj kojem teže uz pomoć stručnjaka, ambasadora etične estetske medicine, jest potaknuti svijest među pacijentima. Njima im nastoje ukazati na mogućnosti i ograničenja estetskih intervencija, bez njegovanja neostvarivih očekivanja.

 

 

 

 

 

 Dokument Sporazuma o estetskoj medicini: međunarodni dijalog o odnosu medicine, ljepote i etike

Dokument Sporazuma bavi se etičkim aspektima estetske medicine, sa svrhom davanja preporuka i jasnijeg definiranja mogućnosti i ograničenja estetskih intervencija.  Stvoren na sastanku odbora međunarodnih stručnjaka, Dokument postavlja temelje za raspravu o etičkim pitanjima estetske medicine.

 

To je u prvom redu ratificiranje prakse usredotočene na sigurnost, slušanje i pozornost prema pacijentu te sposobnost “reći ne”, u korist konzervativnijeg i umjerenijeg pristupa.  Pacijente treba informirati i educirati kojim terapijskim putem krenuti i po potrebi ih uputiti na neki drugi smjer s ciljem postizanja najboljih rezultata.

 

“Ovim projektom”, objasnila je Maria Bisogni, voditeljica globalnog marketinga i komunikacija IBSA Derme, “želimo još uže surađivati ​​s liječnicima i znanstvenim ustanovama kako bismo promicali etiku estetske medicine kao stvarnog medicinskog tretmana, a istovremeno očuvali jedinstvenost svakog pojedinca”.

 

 

 

“AestEthics”: kampanja podizanja svijesti između etike i estetike

 

 

Pokrenuta krajem listopada 2023. uz potporu i uključivanje vodećih talijanskih znanstvenih društava za estetsku medicinu (SIME i AGORÀ) te potporu Međunarodnog društva za estetsku plastičnu kirurgiju (ISAPS), kampanja podizanja svijesti o estetskoj etici usmjerena je na liječnike specijaliste, budući da su oni jedini osposobljeni i odgovorni uspostaviti povjerenje pacijenata i osigurati etički pristup u estetskoj medicini.

 

Suradnja sa znanstvenim društvima ostvarit će se kroz održavanje predavanja o etici, koja će biti uključena u program obuke dviju glavnih škola estetske medicine u Italiji – Agorà i Scuola di Medicina Estetica – Fondazione Fatebenefratelli, u suradnji s SIME. Na rasporedu su 20. ožujka u Rimu, odnosno 23. travnja u Milanu.

 

 

LJEPOTA S KARAKTEROM

DOZNAJTE PRVI NAŠE NOVOSTI

I OSTVARITE
10% POPUSTA