BLOG

Nova inicijativa o etici u estetskoj medicini

Farmaceutska tvrtka IBSA Derma pokrenula je društveno odgovornu inicijativu pod nazivom ‘Etika u estetskoj medicini’.

 

Cilj ove inicijative jest unapređenje kompanijske kulture etike i odgovorne prakse unutar industrije estetske medicine. Kamen temeljac inicijative je objavljivanje konsenzusnog dokumenta pod nazivom Estetska medicina: Međunarodni dijalog o odnosu između medicine, ljepote i etike.

 

U radu se razmatraju etički aspekti estetske medicine radi jasnijeg definiranja mogućnosti i ograničenja estetskih intervencija. Dokument je pozvao medicinske stručnjake na etičko promišljanje kliničke prakse, objašnjava IBSA Derma.

 

Dokument je izradio savjetodavni odbor tvrtke koji uključuje estetsku praktičarku dr. Beatriz Molinu, dermatologa dr. Huguesa Cartiera i plastične kirurge dr. Antonella Tatea, dr. Edittu Buttura da Prato i dr. Andrea Margara.

 

Voditeljica Odjela dermoestetike u IBSA Derma Tania Pirazzini rekla je: „Novi cilj koji je IBSA postavila ovim ambicioznim projektom je bliža suradnja s praktičarima i znanstvenim društvima, razvoj i podizanje svijesti o etici estetske medicine te edukacija o njezinoj pažljivoj uporabi, s krajnjim poštovanjem prema pacijentu i prirodi.”

LJEPOTA S KARAKTEROM

DOZNAJTE PRVI NAŠE NOVOSTI

I OSTVARITE
10% POPUSTA