BLOG

Alqvimia – transformacija tijela, uma i duše

Visokokvalitetna organska kozmetika Alqvimia nastaje u idiličnoj katalonskoj pokrajini Garrotxa, počivajući na sinergiji tradicionalnih alkemijskih tehnika i najsuvremenije tehnologije

 

U mjestu Tortella u katalonskoj pokrajini Garrotxa, nadomak francuske granice u podnožju Pirineja, dva sata vožnje automobilom od Barcelone, krije se idilično ladanjsko imanje Can Duran.

 

 

Livade, potočić, konji koji slobodno trče, stabla naranča i maslina, nepregledna zelena polja i dvije mistične kuće iz 14. stoljeća pune zlatnih i baršunastih detalja, antičkih figura, mirisnih ulja, epruveta i starih knjiga alkemijskih receptura – uistinu nitko ne bi rekao da je ovdje smješten centralni ured jedne kozmetičke kompanije.

 

 

A jest. Alqvimija nije još jedna obična kozmetička kompanija.

 

U Can Duranu uprava Alqvimije svoj radni dan započinje meditacijom, a nastavlja ga u zagrljaju s netaknutom prirodom, koja čini okosnicu brenda.

 

 

 

Strast i vizija Idilija Lizcana

Tvrtka osnovana 1984. godine u Barceloni pionir je visokokvalitetne prirodne organske kozmetike, a svoj jedinstveni koncept temelji na sinergiji parfumerijskog umijeća, poznavanja drevnih alkemijskih formula te snage aromaterapije.

 

Brend Alqvimia rezultat je strasti i vizije njezina osnivača Idilija Lizcana.

 

Lizcano je filozof, parfumer, aromaterapeut, alkemičar, tantra majstor, poduzetnik, ali i budistički svećenik – lama!

 

 

Katalonac rođen u Alžiru, školovan u Parizu, u kojem je kao dijete često zavirivao u parfumerije oko Place Vendome, i to uvijek s istim zaključkom: „Kad odrastem, ja ću bolje!“. Vrlo rano otisnuo se i na svoj spiritualni put shvativši da je znanje koje dobiva na sveučilišnom studiju filozofije u Valenciji oskudno. Fasciniran tantričkim budizmom, provodi nekoliko godina na Tibetu meditirajući.

 

Nakon povratka s Tibeta osniva  Alqvimiju s ciljem da proizvede kozmetiku koja svoje djelovanje temelji na yin-yang polaritetu, te pobuđuje fizičku, osjetilnu, energetsku, emotivnu i duhovnu transformaciju osobe koja je koristi.

 

 

Fizički i emocionalni wellbeing

Alqvimia je i do danas u svojoj srži zadržala Lizcanovu predanost okolišu, socijalnoj etici te kreiranju fizičkog i emocionalnog wellbeinga putem koncepta visokokvalitetne organske kozmetike.

 

Upravne zgrade Alqvimije u spomenutom Can Duranu nisu njihovi jedini posjedi u pokrajini Garrotxa. U blizini je  još jedna srednjovjekovna ladanjska kuća pretvorena u Alqvimijin univerzum – edukacijski centar Can Camps u kojem se održavaju radionice, trenizni i retreati o holističkom wellbeingu za profesionalce, ali i privatne polaznike.

 

 

U blizini se nalazi i moderna tvornica, u kojoj proizvode, skladište i iz koje distribuiraju Alqvimijine proizvode u cijeli svijet. A ti su superiorni proizvodi uistinu prepoznati globalno, pa su tako luksuzni hoteli, spa centri i nišne parfumerije u preko 20 zemalja diljem globusa u svoje ambijente uvrštavaju Alqvimiju uz bok najluksuznijim kozmetičkim brendovima poput Biologic Recherchea i La Mera.

 

 

 

Drevne alkemijske tehnike

Alqvimijin proces proizvodnje počiva na najfinijim sastojcima koje nam nudi priroda istodobno koristeći mudrost drevnih alkemičara, tradiciju i modernu tehnologiju.

 

Pomno odabrane biljke vrhunskih svojstava koriste se isključivo 24 sata nakon branja, koje se prilagođava astrološkim aspektima te specifičnom položaju Sunca i Mjeseca. Obrađuju se drevnim alkemijskim tehnikama maceracije, kalcinacije i filtracije.

 

Kako bi zadržali optimalnu kvalitetu i količinu, u Alqvimiji ne proizvode za druge kompanije. Neprestano podižu profesionalne standarde koristeći certificiranu recikliranu i reciklirajuću ambalažu.

 

U španjolskim gradovima Lleidi, Barceloni i Madridu na premium lokacijama Alqvimia ima svoje trgovine & spa centre, u kojima je moguće ne samo kupiti cijeli asortiman od 220 Alqvimijinih proizvoda, nego i doživjeti cjelokupno njihovo alkemijsko iskustvo.

 

 

 

Glavne Alqvimijine linije

Eternal Youth

Nakon godina istraživanja, kao rezultat fuzije između alkemije i najinovativnijih kozmetičkih anti-aging dostignuća, Eternal Youth predstavlja prvi prirodni anti-age tretman s maksimumom regeneracije za lice, tijelo i um.

 

 

Essentially Beautiful

Linija proizvoda za njegu lica prirodnog podrijetla, sa zaštitom od sunca na mineralnoj bazi. Essentially Beautiful oštuje energetski balans ljepote za osjetljivu, kombiniranu, masnu, dehidriranu, zrelu i pigmentiranu kožu, kao i kompletni tretman područja oko očiju.

 

 

Absolute Beauty

 

Osnovna linija za dnevnu i noćnu njegu lica, čišćenje i toniranje napravljena s najfinijim prirodnim i organskim sastojcima.

 

 

Queen of Egypt

Signature linija na bazi tamjana, mirte i gorke naranče, s egzotičnim mirisom inspiriranim kraljicom Kleopatrom, pomlađuje kožu te pobuđuje samopouzdanje i unutarnju snagu.

 

 

Silhouette

Asortiman hranjivih ulja vrhunske kvalitete za oblikovanje figure, za smanjenje mase i volumena. Oslobađa lokalizirane nakupine masnoća te učvršćuje i tonira kožu.

 

 

Essentially Feminine & Essentially Masculine

Linija Essentially Feminine podiže ženino samopouzdanje, transformira emocije, naglašavajući ljepotu, ženstvenost i senzualne moći. Essentially Masculine proizvodi su vrhunska kombinacija esencijalnih ulja za transformaciju i podizanje moći muške energije i privlačnog magnetizma.

 

 

Relaxation

Linija Relaxation pažljivo je formulirana za oslobađanje fizičkih i emocionalnih tenzija u razdobljima stresa i anksioznosti, te istodobno hidrira, regenerira i ostavlja kožu mekanom i nježnom.

 

 

Vitality

Proizvodi u Vitality asortimanu su kozmetički pripravci za podizanje životne snage, poticanje protoka energije, osobito nakon razdoblja slabosti i umora.

 

 

Spagirijski proizvodi

Spagirija je alkemija biljaka, dok alkemija predstavlja moć transformacije. Ovi zanatski proizvodi nasljeđe su drevnih alkemičara te podižu energiju na prirodan, zdrav način.

 

 

Njega ruku & stopala

Linija proizvedena na temelju iskustva, mudrosti i tradicije, kako bi ruke i stopala doživjeli najluksuzniji tretman.

 

 

Djeca i bebe

Proizvodi za najnježniju prirodnu njegu osjetljive kože najmlađih. Idealne formule za njegu i zaštitu osjetljive kože djece i beba.

 

 

Biljna i esencijalna ulja

Esencijalna ulja pomažu usporiti proces starenja kože, jačaju prirodnu obrambenu snagu tijela i poboljšavaju kvalitetu života. Biljna ulja ekstrahirana iz prvog hladnog prešanja zadržavaju sva svoja svojstva, stvarajući od njih neiscrpan izvor nutrijenata.

 

 

Alqvimijini proizvodi za profesionalnu i kućnu uporabu dostupni su u Hrvatskoj zahvaljujući zastupništvu Humed pharme.

LJEPOTA S KARAKTEROM

DOZNAJTE PRVI NAŠE NOVOSTI

I OSTVARITE
10% POPUSTA