BLOG

Kako se riješiti akni i dosadnih prištića?

Akne su kožna bolest koja pogađa oko 85% ljudi u raznim fazama života. Čest su problem tinejdžera, a nerijetko i razlog njihova dubokog nezadovoljstva i nesigurnosti

 

Izraz akne potječe iz grčkog jezika, i znači osip kože (gr. akme). Akne se najčešće javljaju kod tinejdžera, iako pogađaju ljude u svim dobnim skupinama.

Akne nastaju kada folikul (dlačni kanal) postaje začepljen sebumom iz lojnih žlijezda, koji se u u dlačnom kanalu miješa s odljuštenim stanicama kože. Kad se folikul začepi, nastaju uvjeti za razvoj akne. Sebum se pojačano luči pod utjecajem androgenih hormona, što je posebno izraženo u adoslecenciji kod oba spola, te u drugoj fazi menstrualnog ciklusa kod odraslih žena, kada razina estrogena opada.

Prištići kao glavni simptom akni često su iznimno frustrirajući i teško ih se riješiti. Mnogi konvencionalni tretmani koji se nude na tržištu često su povezani s nuspojavama, poput iritacije i suhoće kože. Na sreću, postoje proizvodi koji mogu uvelike smanjiti problem akni i vašem licu dati sve ono što mu je potrebno.

 

 

Brend BIRETIX nudi posebno dizajnirane formulacije koje pomažu u sprječavanju i smanjenju karakterističnih znakova kože sklone aknama kod adolescenata i odraslih.

Cantabria Labs, španjolska farmaceutska kompanija koja proizvodi Biretix, investira visok postotak (12%) godišnjih prihoda u istraživanje i razvoj, kako bi svojim korisnicima pružili maksimum znanstvene efikasnosti i preciznosti. Tako Biretix sadržći patentiranu RetinSphere® tehnologiju, koja osigurava snažnu retinoidnu aktivnost bez iritacija ili fotosenzibilnosti, te BIOPEP-15, koji smanjuje razmnožavanje mikroorganizama, i to u kombinaciji s vitaminom E, koji pomaže u održavanju ravnoteže kožne barijere.

Kombinacijom ovih dvaju tehnologija s drugim aktivnim sastojcima BIRETIX nudi personalizirano rješenje za adolescente i odrasle, koje brzo i vidljivo reducira nesavršenosti koje se povezuju s kožom sklonom aknama.

 

Učinkoviti retinoidi

Upravo zahvaljujući kombinaciji tehnologija Retinsphere® i BIOPEP-15, proizvodi BIRETIX mogu se koristiti tijekom duljeg vremenskog razdoblja, uključujući i ljeto.

Tehnologija RetinSphere® inovativna je tehnologija koja kombinira dva retinoida visoke tolerancije. Retinsphere® tehnologija pokazala se učinkovitom u mnogim studijama za njegu kože sklone aknama, pigmentirane kože i kod starenja kože.

Retinoidi su molekule dobivene iz vitamina A ili retinola, dobro poznatog u dermatologiji za liječenje akni, fotostarenja i hiperpigmentacije zahvaljujući obnavljajućem djelovanju površinskih slojeva kože.

 

 

5 koraka do lica bez akni
  1. Sve počinje za dobro očišćenim lice stoga krenite s BIRETIX Cleanser, pročišćavajućim aktivnim gelom za čišćenje lice.
  2. Nakon što ste svoje lice očistili, nanesite na vrh prsta BIRETIX Tri Active gel i laganim pokretima stavite na vaše prištiće i akne.
  3. Za veće površine poput prsa i leđa koristite BIRETIX Tri Active sprej koji se vrlo lako nanosi.
  4. BIRETIX Duo gel protiv mrlja pomoći će vam kod smanjenja mrlja uzrokovanih aknama na koži sklonoj aknama. Pomaže u kontroli proizvodnje masnoće, poboljšava teksturu kože i ispravlja nesavršenosti s izvrsnom podnošljivošću, pogodan za korištenje ljeti, čak i na najosjetljivijoj koži.
  5. Nakon svega kao zaštitnu kremu za njegu kože možete nanijeti BIRETIX Isorepair regenerirajuću kremu. S obzirom na posebnu formulu, BIRETIX umirujuću kremu možete koristiti čak i nakon oralnog i/ili lokalnog tretmana akni.

 

LJEPOTA S KARAKTEROM

DOZNAJTE PRVI NAŠE NOVOSTI

I OSTVARITE
10% POPUSTA