BLOG

Preporuka liječnika – znamo li kozmetiku odabrati sami?

Zašto je važno da nam proizvode za njegu lica preporuči liječnik

 

 

Preparativna kozmetika dostupna je gotovo posvuda. U drogerijama, ljekarnama, parfumerijama, pa čak i supermarketima, u ponudi su različiti brendovi po različitim cijenama. Odabrati pravi proizvod za sebe samo čitajući deklaracije veliki je izazov. Na deklaracijama navedeni sastojci nerazumljivi su većini laika, čak i onima koji se trude informirati i o proizvodima saznati više, kako bi donijeli ispravnu odluku.

 

Međutim, postoje i kozmetički proizvodi koje nećete naći na polici svake trgovine, pa ni ljekarne, jer je njihova filozofija drugačija od ostalih brendova: njihov pristup temelji se na kontaktu liječnika specijalista i korisnika.

 

Skinbetter Science američka je kompanija koju su 2016. godine osnovali iskusni profesionalci farmaceutske industrije Jonah Shacknai, Justin Smith i Seth Rodner, i otad je jedan od najbrže rastućih brendova za njegu kože dostupnih isključivo na liječnički recept. U srži filozofije Skin Better Sciencea upravo je uvjerenje da su liječnici i njihovo obučeno osoblje najbolji izvor pouzdanih informacija o njezi kože. Njihovo duboko razumijevanje znanosti, kemije i strukture kože daje im klinički uvid u odabir najučinkovitijih proizvoda za pacijente.

 

 

Visoko potentne molekule ne biramo sami

– U liječničkim ordinacijama se mogu kupiti proizvodi, odnosno kozmetički pripravci, kojima je u engleskom govornom području naziv cosmeceuticals i predstavljaju proizvode s visokom potentnim molekulama, a koje su najčešće i u visokim koncentracijama. Tako visoko potentne molekule ne odgovaraju svim tipovima kože i upravo je zato potreban individualizirani pristup, a nakon kliničkog pregleda – otkriva dr. sc. Željana Bolanča, specijalistica dermatovenerologije Poliklinike Bolanča. – U prvom redu tu govorimo o vitaminu A, odnosno retinolu. Kod njega je pacijentu potrebno objasniti na koji ga način koristiti i objasniti dinamiku uvođenja u svakodnevnu rutinu. Osobito je važno prilikom pregleda isključiti pojedine bolesti kože, osobito rosaceu jer nam je kod nje u prvom redu naglasak na učvršćivanju i poboljšanju kožne barijere. Danas su nam putem društvenih mreža dostupne sve beauty rutine, osobito one celebrityja, ali ne znači da će ta ista rutina odgovarati upravo vama.

 

dr.sc. Željana Bolanča, dr.med.

 

Nova paradigma u pristupu njezi kože

Skinbetter science nije samo još jedna tvrtka za njegu kože. Od 2016. godine stvara novu paradigmu u pristupu koži, ne samo za pacijente, već i za liječnike, medicinske sestre, estetičare i kirurge koji pomažu pacijentima da postignu lijepu kožu.

 

Poznati su po formulacijama inovativnih proizvoda s aktivnim sastojcima za čišćenje kože, hidrataciju, uklanjanje odumrlih stanica, zaštitu od sunca te protiv starenja kože. Brand je čvrsto utemeljen na dubinskom poznavanju kože i kemije, s kliničkim studijama provedenim od strane uglednih dermatologa.

 

Time je Skinbetter Science razvio znanost unutar svake bočice proizvoda te svaki proizvod formulirao s jednim ciljem: pružiti blistavu, mladenačku kožu koja odražava ljepotu znanosti.

 

Skinbetter Science proizvodi namjenski su razvijeni i dostupni samo preko ovlaštenih dobavljača. Ovaj model podržava liječnike i potrošače uspostavljanjem istinskih odnosa između stručnosti i prakse.

 

 

 

Kako bi rezultati koje ti proizvodi nude bili maksimalni, pravu sliku stanja vaše kože te preporuku koji Skinbetter Scienceproizvodi joj najbolje odgovaraju možete dobiti isključivo dolaskom liječniku ili obučenom kliničkom osoblju.

 

Izvanredni rezultati uz stručan pristup

Upravo zbog toga što vjeruju da pacijenti mogu očekivati ​​najbolje rezultate isključivo surađujući s liječnikom, u Skinbetter Scienceu zahtijevaju da se sve kupnje obavljaju u jednoj od ovlaštenih liječničkih ordinacija. Radi udobnosti, svaki će korisnik moći otvoriti ovlašteni račun, s kojim ima pristup ekskluzivnoj internetskoj trgovini, na kojoj može naručiti dopunu proizvoda jednom kada ih potroši. Drugim riječima – ništa bez savjeta liječnika i prve kupnje na verificiranom prodajnom mjestu.

 

U vremenu u kojem je dostupnost sve, jaka je poruka koju šalje ovaj brend: Kvaliteta uvijek i prije svega!

 

– Za Skinbetter Science kozmetiku sam se odlučila jer imaju visoko kvalitetne molekule i njeguju znanstveni pristup koži. Ono što me je zaprepastilo jest da su svi iznimno zadovoljni kozmetikom i vraćaju se ponovno po nju. Osobito hvale retinol koji se pokazao vrlo učinkovitim, a ima minimalne nuspojave u obliku iritacije što je uistinu rijetkost. – otkriva dr. sc. Bolanča.

 

Vrhunska znanost pretpostavlja duboko znanje i minuciozno proučavanje kože, a ovim pristupom Skinbetter Science to i potvrđuje. Izvanredni rezultati mogu se postići jednostavno, svrhovitom inovacijom proizvoda, ali isključivo uz stručan pristup.

 

Skinbetter Science proizvodi osiguravaju da su pravi rezultati mogući u stvarnom životu. Sve što treba učiniti jest – pitati liječnika.

LJEPOTA S KARAKTEROM

DOZNAJTE PRVI NAŠE NOVOSTI

I OSTVARITE
10% POPUSTA