BLOG

Kako sigurno tretirati hiperpigmentaciju kod kuće?

Neoretin – vaš saveznik u borbi protiv hiperpigmentacijskih mrlja

 

Riješiti se hiperpigmentacije, čestog dermatološkog problema koji se manifestira u tamnijim mrljama kože, nije jednostavan pothvat.

 

Tvrdokorne mrlje mogu se pojaviti kao posljedica upale uslijed akni, hormonalnih promjena, trudnoće, suvišnog izlaganja suncu ili genetski uvjetovane melazme.

 

 

Dok su pjegice danas uglavnom prihvaćene kao dio osobitosti pojedinca, pojava nejednolikih hiperpigmentacijskih mrlja za mnoge ljude zna biti izvor velike frustracije.

 

 

Već sama etimologija izraza hiperpigmentacija govori o čemu je riječ. Starogrčka riječ “hiper” znači više, a “pigment” označava boju. Koža dobiva svoju boju od tvari koja se zove melanin, a koju proizvode stanice kože. Kada su stanice kože oštećene ili nezdrave, mogu proizvoditi previše melanina. Melanin se može nakupiti, uzrokujući da to područje izgleda tamnije.

 

 

Hiperpigmentacija se može pojaviti kao smeđe, crne, sive, crvene ili ružičaste mrlje. Ove mrlje se ponekad nazivaju staračkim ili sunčanim pjegama.

 

 

U borbi protiv hiperpigmentacije postoje brojni profesionalni tretmani, ali i kozmetika namijenjena kućnoj uporabi. No koliko su kućni preparati uistinu učinkoviti i kada se mogu primijetiti prvi pomaci?

 

 

– Nesumnjivo su učinkoviti, no ovise o stanju koje treba tretirati i dosljednosti u primjeni. Primjerice, prava melazma teško će se povući samo nakon uporabe kreme, no u kombinaciji s profesionalnim tretmanima, kozmetički proizvodi za kućnu uporabu mogu biti itekako učinkoviti – kaže med. Maja Kolić, specijalistica dermatologije i venerologije iz Poliklinke Estera. – Pri njihovoj uporabi važno je koristiti ih religiozno, uz redovitu fotoprotekciju, čak i zimi, a početne rezultate moguće je primijetiti nakon mjesec dana primjene.

 

dr.med. Maja Kolić, Poliklinika Estera

 

 

Što uzrokuje hiperpigmentaciju?

 

Mnoga stanja mogu dovesti do hiperpigmentacije:

 

Adrenalni poremećaji kao što je Addisonova bolest, kada tijelo ne proizvodi dovoljno hormona koji se zove kortizol.

Genetika, primjerice pjegice drugih članova obitelji.

Hormonalne promjene, tijekom puberteta ili trudnoće.

Ozljeda kože (akne, posjekotine ili opekline), koja se ponekad naziva postupalna hiperpigmentacija.

Lijekovi kao što su oralni kontraceptivi (kontracepcijske pilule) i lijekovi koji uzrokuju osjetljivost na svjetlo.

Nedovoljan unos određenih vitamina poput B12 i folne kiseline.

Oštećenje od sunca (ove se mrlje često nazivaju solarni lentigini).

Poremećaji štitnjače.

 

 

 

Neoretin kao dobar saveznik

 

– Pacijentima s hiperpigmentacijom od profesionalnih tretmana na raspolaganju stoje kemijski pilizi, trikloroctena kiselina, karboksiterapija i microneedling, a između tretmana svakako preporučujem svojim pacijentima koristiti preparate za kućnu uporabu – otkriva dr. med. Maja Kolić.

 

 

Neoretin, linija za posvjetljivanje kože iz laboratorija Cantabria Labs namijenjena korištenju kod kuće, sadrži inovativnu patentiranu kombinaciju snažnih aktivnih tvari za obnavljanje, posvjetljivanje i zaštitu kože sa svrhom ujednačavanja nejednolikog tena i tamnih mrlja.

 

 

 

 

Neoretin sadrži:

 

RetinSphere® tehnologiju – kombinaciju retinoida nove generacije.

Inovativna tehnologija koja kombinira dva retinoida visoke tolerancije i učinkovitosti koji potiču obnovu epiderme. Smanjuje tamne mrlje i ujednačava ten kože.

 

EDAFENCE® snažnu zaštitu od zagađenja

Patentirana tehnologija protiv onečišćenja koja sprječava oštećenja uzrokovana onečišćenjem, uključujući tamne mrlje. Nedavne studije pokazale su da je onečišćenje jedan od glavnih uzroka hiperpigmentacije (oksidirajuća sredstva, duhanski dim, teški metali, gradski zagađivači i slično).

 

Sustav za pojačavanje izbjeljivanja

Tehnologija koja sinergijski kombinira snažne aktivne tvari za posvjetljivanje, koje suprotstavljaju sve faze stvaranja melanina, smanjujući tamne mrlje i ujednačavajući ton kože.

 

Neoretin Discrom Control Serum Booster Fluid, depigmentirajući serum koji se vrlo brzo upija, nanesite na lice i/ili vrat nakon večernjeg čišćenja ispod uobičajene noćne hidratantne kreme. Za najbolje rezultate koristite ovaj serum navečer, ali i ujutro, kada njegu za dan nastavite depigmentirajućom dnevnom kremom Neoretin Gelcream sa zaštitnim faktorom SPF 50. Zbog retinola, nemojte koristiti ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite.

 

NEORETIN Discrom Control Transition Cream koristi se kao noćna krema, a kontinuiranim korištenjem pomaže vam u održavanju depigmentacije. Formulirana je s tehnologijom Whitening Booster System, traneksamičnom kiselinom i niacinamidom, koji smanjuju pigmentaciju kože.

 

NEORETIN Discrom Control Lightening Peel posvjetljujući je piling koji pojačava djelovanje drugih proizvoda za depigmentaciju. Njegovi kemijski i enzimski aktivni sastojci za piling potiču obnovu kože u 20 minuta. Preporučujemo da ga napravite nakon što očistite lice, a prije nanošenja drugih proizvoda za depigmentaciju.

 

 

Kako spriječiti hiperpigmentaciju?

 

Hiperpigmentacija se ne može uvijek spriječiti, ali zaštita kože od sunca itetako pomaže:

 

  1. Nanosite kremu za sunčanje svaki dan. Heliocare® linija proizvoda zahvaljujući inovativnoj tehnologiji Fernblock®, štite od 4 vrste zračenja (UVB, UVA, vidljivog i infracrvenog), neutraliziraju slobodne radikale i popravljaju oštećenja od sunca.
  2.  Izbjegavajte previše izlaganja suncu.
  3. Koristite fizičke blokatore kao što su titan dioksid ili cinkov oksid.
  4. Nosite zaštitnu odjeću i šešire.

LJEPOTA S KARAKTEROM

DOZNAJTE PRVI NAŠE NOVOSTI

I OSTVARITE
10% POPUSTA