BLOG

Njegovani muškarci su in

Muška koža ima jedinstvene karakteristike i potrebe. No, kada je u pitanju njega, muškarci vole jednostavnost, a rezultate žele vidjeti – brzo

 

Jeste li znali da je muška koža osjetljivija od ženske na stresne faktore iz okoliša, sklonija iritacijama i crvenilu te može doživjeti rani transepidermalni gubitak vode (riječ je o količini vode koja ispari iz kože)? Muška koža također doživljava povećanu proizvodnju sebuma i veće, vidljivije pore.

 

Muškarci su sve više zainteresirani za svakodnevnu upotrebu proizvoda za njegu kože kako bi pomogli umanjiti znakove starenja, ali često ne znaju odakle početi.

 

– U 21. stoljeću muškarci su prigrlili činjenicu da je njegovan i skladan izgled dio uspjeha – govori med. Josip Lovrić iz Boutique Clinic Skinova. – Shvaćaju kako je danas potrebno puno više od bijele košulje i kravate kako bi se zadržalo kupce, pridobilo nove, pozicioniralo sebe u hijerarhijskom poslovnom okruženju, no jednako tako i prezentiralo sebe u socijalnom miljeu. Stoga su i muškarci, diskretnije nego žene, prigrlili činjenicu da su dnevna i noćna rutina dio puta kako zadržati skladan i njegovan look. S obzirom da muškarci vole jednostavnu rutinu, najčešće posežu za dermokozmetikom koja im u jednoj bočici omogućava apsolutno sve. Iz tog razloga vrlo rado posežu za Skinbetter Science Solo linijom za njegu muške kože jer je upravo jednostavnost nanošenja tog preparata jedan od glavnih aduta.

 

 

dr. med Josip Lovrić, Boutique Clinic Skinova

 

Jednostavno i brzo

 

Jednostavno i brzo, karakteristike su koje muškarci žele iskusiti u svojoj dnevnoj kozmetičkoj rutini.

Skinbetter Science nudi režim koji zadovoljava obje ove želje. Preporučujemo vam da počnete s ova tri jednostavna koraka. Njihove vrlo učinkovite proizvode, jednostavnd za korištenje, važno je koristiti kontinuirano.

 

  1. Ujutro i navečer koristite pjenušavi gel Skinbetter Oxygen Infusion Wash. Ova lagana pjena uklanja nakupljanje masnoće i lagano ljušti kožu i sadrži alfa hidroksi kiseline koje se sporo otpuštaju i trenutno čiste i osvježavaju kožu. Pjenušavi gel bez mirisa nježno, ali temeljito čisti kožu kako bi uklonio prljavštinu i masnoću. Njegova formula je bez sulfata i sadrži mješavinu sastojaka koji umiruju kožu i ostavljaju je osvježenom i ugodnom, nikad zategnutom i suhom.
  1. Drugi korak Skinbetter Science njege kože za muškarce je Solo Hydrating Defense MEN. To je lagani, višenamjenski tretmanski serum koji se brzo upija i ne hvata se za dlake na licu. Solo Hydrating Defense ima umirujuća svojstva. Svakodnevna uporaba može pomoći u održavanju kože nakon brijanja, bez izazivanja peckanja ili nelagode. Ovaj proizvod kreiran za jedinstvene potrebe muške kože, pri upotrebi jednom dnevno pruža:

 

+ Znanstveno naprednu antioksidativnu zaštitu

+ Zaštitu od agresora iz okoliša

+ Hidratantna i umirujuća svojstva

+ Brze, vidljive rezultate koji su klinički procijenjeni u različitim tonovima i tipovima kože

+ Značajno smanjenje razine sebuma na površini kože

 

  1. Posljednji korak Skinbetter Science rutine jest stvoriti svakodnevnu naviku zaštite od sunca. To bi mogla biti najvažnija stvar koju činite za svoju kožu. Krema za zaštitu od sunca širokog spektra smanjuje rizik od raka kože, štiti od opeklina i oštećenja od sunca te pomaže smanjiti crvenilo, te istodobno sprječava rani nastanak bora i pora. Nanosite je bez obzira je li ljeto ili zima, sunce ili kiša – zaštita od sunca potrebna vam je uvijek. Sunbetter SHEER SPF 56 Stick za zaštitu od sunca sadrži 100%, ne-nano mineralne aktivne sastojke za zaštitu od sunca koji se lako nanose i brzo upijaju bez ostavljanja bijelih tragova. Ova formula pruža izvanrednu razinu zaštite od UVA i UVB zraka.

 

Ako pak želite podići svoju rutinu njege kože za pomlađivanje na višu razinu, preporučujemo da svojoj rutini dodate noćnu kremu AlphaRet. AlphaRet je učinkovit, ali neiritantan retinoid za noćnu upotrebu koji poboljšava izgled linija, neujednačenog tona i teksture i savršen je za početnike u profesionalnoj njezi kože – bez obzira na spol.

 

 

Jedan preparat za cjelokupnju njegu

 

Skinbetter Science svojim pacijentima često preporučuje i dr. Lovrić:

Skinbetter Science SOLO dermokozmetika za muškarce nailazi na odličnu prihvaćenost upravo iz razloga jednostavne primjene. Samo jedan preparat kao dnevna ili noćna njega daje potpunu zaštitu muškom tipu kože u vidu istovremeno antiokisidativnog učinka, hidratacije i svježine bez stvaranja masnog, sjajnog sloja, ostavljajući kožu mekanom i njegovanom. A to u samo jednom preparatu i jednom dnevnom nanošenju!

 

 

Mogu li muškarci koristiti kozmetiku namijenjenu ženama ili je ipak bolje da se okrenu preparatima dizajniranima upravo za mušku kožu?

 

– Ako govorimo o proizvodima za mušku njegu, onda govorimo o godišnjem prometu od 34 milijarde dolara sa godišnjim rastom od 3% – tumači dr.med. Josip Lovrić. – Muška koža i ženska koža nisu iste. Metabolički putovi nisu isti, proces starenja nije isti, anatomija nije ista, hormonalna podloga koja je zadužena za procese obnove, rasta i razvoja nije ista, količina sebacealnih žlijezda nije ista. Dakle, mnogo je razloga zašto je potrebno koristiti kozmetiku koja je isključivo namijenjena muškoj populaciji. Takva dermokozmetika ciljano je usmjerena svojim aktivnim sastojcima i njihovim koncentracijama kako bi pridonijela očuvanju muškog tipa kože, bez obzira govorimo li o redukciji mašćenja kože i dobivanja tzv. mat efekta ili jednostavnom anti aging proizvodu.

 

Učinkovita njega kože za muškarce ne mora biti komplicirana. Uz malo predanosti i dosljednosti i muškarci mogu razviti naviku njege kože, jer potrebna je i njima, jednako kao i ženama.

LJEPOTA S KARAKTEROM

DOZNAJTE PRVI NAŠE NOVOSTI

I OSTVARITE
10% POPUSTA