Clinisept+

Većina dezinfekcijskih sredstava namijenjenih za upotrebu na koži su slabi otrovi. Iako mogu biti učinkoviti u ubijanju nekih patogenih organizama, oni također djeluju na zdrave stanice kože i inhibiraju regeneraciju kože. Clinisept+ se razlikuje po tome što koristi oksidirajuću metodu djelovanja koja ne šteti ljudskoj koži, čak ni obnavljanju stanica kože.

Clinisept+ kombinira učinkovito čišćenje s antimikrobnom zaštitom, čisti i umiruje kožu, pomažući u smanjenju pojave crvenila i oteklina nakon postupka.

Ne sadrži alkohol, petrolej, lanolin, ulja ili parabene. Nije toksičan i ne nadražuje ljudsku kožu, nije citotoksičan za ljudske stanice kože.

Clinisept+ je rezultat višegodišnjeg istraživanja i razvoja kako bi se proizvelo sredstva za čišćenje “sigurno za kožu”. Prošao je opsežno neovisno dermatološko ispitivanje, dokazavši sljedeće: 

  • vrlo je učinkovito rješenje za čišćenje s antimikrobnim svojstvima
  • nježan je, ima neutralan pH i dokazano nije toksičan, nemutagen je i ne nadražuje kožu i oči te ne djeluje citotoksično na ponovni rast stanica
  • umiruje kožu, smanjuje pojavu crvenila i oteklina te pruža optimalne uvjete da koža procvjeta
  • zbog Clinisept+ oksidacijske metode djelovanja patogeni organizmi ne mogu postati imuni na njega: Clinisept+ nije podložan antimikrobnoj otpornosti.
  •  

Clinisept+ Prep & Procedure Clinisept+ Aftercare potpuno su istog kemijskog sastava, jedina je razlika što se doziraju na različite načine.

Clinisept+ Prep & Procedure 500 ml dostupan je s pumpom za doziranje ili raspršivačem. Namijenjen je liječnicima prije, za vrijeme i nakon svih postupaka za čišćenje kože i održavanje aseptičnih stanja. Prije upotrebe Clinisept+ proizvoda provjerite da je koža čista i bez nečistoća poput šminke. Nanosi se namakanjem jastučića ili gaze i brisanjem kože. Cijelo područje koje se tretira treba temeljito navlažiti Cliniseptom+ Prep & Procedure. 

Clinisept+ Aftercare 100 ml je proizvod za kućnu upotrebu pacijenta nakon što napuste kliniku. Glava spreja s finim raspršivanjem omogućuje klijentima održavanje visoke razine higijene na tretiranom području bez dodirivanja kože. Clinisept+ Aftercare, pacijent treba koristiti nakon svih postupaka koji su uzrokovali oštećenje dermisa. Nanosi se dva do tri puta dnevno, sve dok tretirano područje potpuno ne oporavi. Može se nanijeti prskanjem izravno ili namakanjem jastučića ili gaze i brisanjem kože.